Nee, totdat uw kind 18 jaar is, kan uw kind daar niet zelf over beslissen. Behalve als u - als ouders met gezag - daarmee instemt. Zodra u, of de andere ouder met gezag het er niet mee eens is dat uw kind ergens anders gaat wonen, kan uw kind niet zelf beslissen ergens anders te gaan wonen.
Als uw ex-partner gezag heeft, dan heeft uw ex recht op inzage in het dossier. Dit geldt in ieder geval totdat het kind 16 jaar is. Uw ex-partner krijgt alleen inzage in de informatie over uw kind. Staat er ook informatie over uzelf in het dossier? Dan moet u eerst toestemming geven voordat uw ex-partner deze informatie kan inzien.
Heeft uw ex-partner geen gezag? Dan krijgt hij geen inzage in het dossier.
Ja, bepaalde informatie moet door het jeugdteam of de gemeente vernietigd worden als u daarom vraagt. Bijvoorbeeld als er onjuiste informatie in het dossier zit. Of als er informatie in het dossier zit die niet van belang is voor de hulp die uw kind nodig heeft.
Is uw kind 16 jaar of ouder? Dan kunt u het niet zelf vragen. Alleen uw kind kan dan vragen om vernietiging van de informatie.
Vaak is het dan niet mogelijk dat uw kind de hulp krijgt. Hulp voor uw kind is alleen mogelijk als beide ouders met gezag daarmee instemmen. Dit geldt in ieder geval totdat uw kind 16 jaar is. Vanaf dan kan uw kind zelf beslissen over de hulp.
Als de andere ouder met gezag niet wil dat uw kind hulp krijgt, kan de hulp niet doorgaan. Er is één uitzondering wanneer uw kind tussen de 12 en 16 jaar is: als uw kind de eigen situatie goed kan inschatten en duidelijk aangeeft de hulp te willen, kan hulp toch mogelijk zijn. De hulpverlener moet het daar dan mee eens zijn.
Deze ruimte is bestemd voor relevante documenten en formulieren van uw gemeente.
Klik op de knop "Ga naar boven" en geef vervolgens aan in welke gemeente u woont.